Odgaard Smykker før og nu
- 50 år med kunst og design

Kunstneren og og den tidligere designer af vore smykker, Thorvald Odgaard fik i september 1967 sit næringsbrev, og i begyndelsen af 1970´erne begyndte han sin kunstneriske løbebane i butikken i Lille Nygade 9, Aalborg. Her fremstillede han primært keramiske brugsgenstande i tidens trend.


I 1978 flyttede han til  Skalhuse, Nibe, hvor han etablerede sig med værksted og forretning, samtidig arbejde han sideløbende på støberiet DESMI nogle år, hvor han lærte at støbe bronzer.

Midt i firserne fik han sine første udsmykningsopgaver. I både Nibe og Aalborg finder man hans værker centralt placeret rundt omkring i byrummet.

Med tiden udviklede han også interesse for smykkedesign.


I dag indehaves Odgaard Smykker af kunstnerens datter Karen Marie Odgaard, der sammen med tidligere og nuværende partnerne i firmaet Ingrid og Peter Schack, har besluttet at videreføre firmaet efter Thorvald Odgaards død 5. maj 2020.


Karen Marie Varetager PR og design sammen med datteren Ida Marie. Ingrid og Peter Schack leverer forretningsmæssig know how, og kundebetjening.

Nibe Englen

”............. Jeg tror der kommer en engel og ta'r fat om dig.”


I 1997 designede og lancerede Thorvald Nibe Englen hos guldsmed Schack, Nibe.  Smykket er en nedskaleret model af englen, som står i Nibe Kirke (1996), og motivisk inspireret af hans første engel udført til Sæhrimners kunstprojekt ”Tårnet”, i  Aalborg i 1987. Et projekt  inspireret af Engelsborg i Rom. Englen blev siden et bærende motiv i kunstnerens produktion og formsprog. Nibe Englen er naturens vogter og symbolet på kærligheden i ethvert menneske. Efter dette Nibe Englens formgivning fulgte bl.a. Tåreserien og Kronblad.


Sølvdråber 

Kunstneren er gang på gang vendt tilbage til naturens former, og har her fundet inspiration til blandt andet Sølvdråber, hvor strukturer med glatte og forrevne flader forbinder sig med hinanden. 

Håndværk


Alle vore smykker er dansk designet og produceret. 

I processen skitseres smykket først på papir, Derefter laves der en prototype i voks eller ler, som sendes til vores guldsmed Asbjørn Zinck Høegh, der støber det i guld eller sølv og forarbejder det.


Bæredygtigt design & produktion


Alle vores smykker er unikke og de er dansk producerede , og fordi produktionen foregår indenfor korte afstande, er vi blandt andet med til at passe på naturen. 

Følg os